Svaret mitt på "Det er så ubehagelig å være foran kameraet"

lukk MENy

hovedmeny+

Svaret mitt på “Det er så ubehagelig å være foran kameraet” – Del 1

Syns du det er ubehagelig å være foran kameraet? Du er ikke alene! Les hvorfor jeg syns du uansett burde ta familiebilder.

Det finnes nesten ingen jeg tar bilder av, som ikke på et eller annet tidspunkt før fotograferingen, uttrykker hvor ubehagelig de syns det er å være foran kameraet. At det føles så flaut å få bildene tatt. At familiefotografering er noe de lenge ha tenkt på, men så er det så ubehagelig…

Det jeg tenker når jeg får høre dette er: Jeg VET og jeg har absolutt og full forståelse for det!

Jeg har aldri likt å bli tatt bilde av og jeg er fortsatt helt overbevist om at jeg ser helt grusom ut på de aller fleste bilder.

Men det finnes to store sannheter som er svaret her:

  1. Barna våre vil aldri syns det samme om bildene våre. De ser mamma og pappa og det viktigste som finnes i universet deres. De ser de klokeste, snilleste, morsomste og fineste personene i hele verden. Barna våre ser på oss som perfekte (i hvert fall frem til en viss alder… ;)) og de ser ikke det vi ser; våre usikkertheter, våre små komplekser, vårt overdrevne ønske å se “perfekt” ut – hva det enn er… For barna våre ER vi perfekte.
  2. Når du selv ser tilbake på bildene etter noen år, vil du være overrasket hvor kritisk du var til deg selv alle disse årene tilbake. Du kommer til å tenke at du faktisk så fresh ut – og ung – og oppegående. Men vet du hva: Dette tidspunktet som du kommer til å se tilbake på – det er NÅ.

Far med sønn og datter koser seg og leker under hjemmefotografering.

Du kommer ALDRI til å angre på at dere tok familiebilder.

En familiefotografering gir dere så mye mer enn fine bilder av familien deres. Det er så klisje, men så sant: Disse bildene kommer til å få mer og mer verdi jo lenger tiden går. Tenk på din egen familie, da du vokste opp. Har du familiebilder av alle dere samlet? Alle som var viktige for deg, da du var barn selv? Mange av oss har det, og alle jeg kjenner setter utrolig stor pris på det. Og de som ikke har det? Det er ingen som ikke ønsket de hadde det.

Så svaret mitt er: Jeg vet! Men tenk på den gaven du gir deg selv i fremtiden og ikke minst barna dine (og muligens flere generasjoner til). Det kommer alltid til å bli verdt det!

Hva jeg gjør for å sørge for at dere ikke syns det er ubehagelig å være foran kameraet mitt:

Neste gang kan du lese om hvordan jeg sørger for at dere faktisk IKKE føler dere ubehagelig under fotograferingen. Fordi selv om de aller fleste sier at de syns det er ubehagelig FØR fotograferingen, er dette en typisk kommentarer jeg får ETTER fotograferingen: “Det var en kjempeartig opplevelse, hele foto-sesjonen.” (Og dette var en kommentar fra en far <– som teller minst dobbelt.)

 

Har du lyst til å si noe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bittelitt magi.

Jeg tror på lyset, livet, kjærligheten og

Følg meg       nicolapaulukat

Copyright Nicola Paulukat 2019