Julekortfotografering / Hjemmefotografering / Pepperkakebaking

lukk MENy

hovedmeny+

Julekortfotografering / Hjemmefotografering / Pepperkakebaking

En familie er hjemme og baker pepperkake med sønnen sin under julefotografering.

 

Julekortfotografering med pepperkakebaking

Da jeg kom inn i stua til Stine og Lars-Jøran var det som jeg hoppet inn i et julehus. Det luktet appelsin, nellik og pepperkakedeig. Det lå en slags julestemning i lufta, noe festlig. Lillesøster hadde nettopp lagt seg for en liten lur, og jeg kunne se Mathias lyse opp da både mamma og pappa tok seg tid til bare ham! Julekortfotografering med pepperkakebaking var planen for denne ettermiddagen.

Det er ikke alle dager man får lov til å leke med mel i stua og mamma og pappa faktisk syns at det er gøy. Jeg ble helt rørt av å se ham være så glad og stolt av å kunne bake selv! Han rullet og rullet og smakte litt på deigen innimellom. Nisselue kom på og av. Jeg er sikker på at dette ble til barndomsminner.

 

Fordi jeg elsker jul

Om du har fulgt meg en liten stund, vet du kanskje at jeg elsker jul! Jeg har alltid elsket førjulstiden. Å komme inn i det varme og lyse huset når det er kaldt og mørkt ute og sakte varme seg opp foran peisen. Å høre på julehistorier og dikt, synge julesanger, spise klementiner og pepperkaker, og drikke gløgg eller varm sjokolade. Bare å skrive om det nå lar meg lengte etter juletiden.

Og finnes det noe som er mer hyggelig i førjulstiden enn å bake pepperkake med barna? Barna mine snakker allerede flere måneder i forveien om hvor mye de gleder seg til å bake pepperkaker. Det har hendt at Linnea har spurt om pepperkakebaking i juli. Det kan også ha hendt at jeg har bakt julekaker i september, bare fordi…

(I tilfellet noen av dere har lyst til å prøve en ny oppskrift; vi bruker denne.)

 

Pepperkakebaking til julekort

Det er ikke noe tvil om at pepperkake-fotografering er en av mine favorittfotograferinger. (Det kan også ha noe å gjøre med at barna pleier å elske å forsørge meg med pepperkaker etterpå.) Jeg er uansett en stor fan av hjemmefotografering. Det er noe spesielt med å ta bilder av dere hjemme, det stedet hvor dere er tryggest. Barna pleier å elske å vise meg rundt og de er helt trygge med å være seg selv når de er hjemme.

Og finnes det noen bedre bilder til julekortet deres enn av egen pepperkakebaking?

 

Julekortfotografering

Jeg har fortsatt et veldig begrenset antall ledige dager til julefotografering (om det blir vanlig julekortfotografering, eller julekortfotografering med pepperkakebaking er helt opp til dere!) og det hadde vært utrolig hyggelig om det hadde vært din familie jeg fikk fotografere hjemme hos. Ta kontakt om du kunne tenke deg dette, eller om du lurer på noe – jeg elsker å høre fra dere!

En liten gutt ruller ut pepperkakedeig, mens familie baker pepperkake hjemme i førjulstiden i Oslo.

Familie leker, smiler og lager pepperkaker under familiefotografering hjemme i juletiden.

Julestemning hjemme med pepperkaker.

Små gutt baker pepperkake hjemme i førjulstiden under julekortfotografering med pepperkakebaking.

Pepperkakefat hjemme i stua i julehus.

Pepperkakebaking under familiefotografering hjemme i juletiden.

Har du lyst til å si noe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bittelitt magi.

Jeg tror på lyset, livet, kjærligheten og

Følg meg       nicolapaulukat

Copyright Nicola Paulukat 2019