Bokanbefalinger: "Insektenes Hemmeligheter" | Familieblogg

lukk MENy

hovedmeny+

Bokanbefalinger: “Insektenes Hemmeligheter”

 

Forelsket ved første blikk

Da jeg så denne boka liggende i bokhandelen, visste jeg at vi ville elske den, nesten før jeg åpnet den for første gang. Jeg er sikker på at alle som publiserer en bok legger all sin kjærlighet i den. Og her kjenner man dette med en gang. Mens jeg tar innover meg tegningene og den følelsen denne boken gir meg, blir Eliah oppslukt av innholdet. (Som de aller fleste ville sikkert anse som det viktigste med en bok – alle de som ikke er like opptatte av det visuelle og estetiske som meg. ;)) Jeg kjøper ofte ting på grunn av hvordan de “make me feel”. I tillegg elsker jeg bøker. Barna mine ler av meg fordi jeg pleier å lukte på bøker… Anyone? Så jeg satser på at dette blir et fast tema her på bloggen: bokanbefalinger til barn.

 

Zombiebiller på badet?

På hver dobbeltside portretteres det en insekt, med en nydelig tegning og en beskrivelse. Teksten forteller oss noen fakta, og dette gjøres på en utrolig spennende måte. Jeg pleier til vanlig ikke være over gjennomsnittlig interessert i insekter, men jeg kunne ikke la være å lese videre da jeg først åpnet boka. Med god grunn heter boken “Insektenes Hemmeligheter – snorkelmygg, zombiebiller og andre småkryp rundt deg”.

De første ca 20 sidene forteller om insekter generelt, hvordan man kjenner igjen en insekt, livssyklus, sansene, og hvordan de overlever vinteren. Hoveddelen i boka lar oss bli kjent med insekter her i Norge. Aldri før har barna vært så glade og entusiastiske når vi oppdaget sølvkre på badet enn etter vi hadde lest denne boka. Tenk at den er mange hundre millioner år gammel – og den spiser papir! De siste sidene forteller om rare og morsomme insekter i verden.

 

“Mamma, hvordan klarer de som skriver bøker å gjøre det så interessant og spennende.”

Med tanke på at insektenes livsviktige rolle i vårt økosystem, er det så flott å ha en sånn bok til å få barna interessert i insekter! Og det klarer denne boken! Eliah spurte meg nettopp “Mamma, hvordan klarer de som skriver bøker å gjøre det så interessant og spennende?”

 

(Jeg ønsker å spesifisere at dette innlegget ikke er sponset. Vi kjøpte boka selv og verken forlaget, forfatteren eller grafikeren kjenner meg.)

 

“Insektenes Hemmeligheter – snorkelmygg, zombiebiller og andre småkryp rundt deg”

Anne Sverdrup-Thygeson

(https://www.instagram.com/anne_sverdrup_thygeson)

 

Illustrasjoner av Nina Marie Andersen

(https://www.instagram.com/fabelillustrasjon/)

 

ISBN 978-82-489-2440-1

Kagge Forlag 2019

(https://www.instagram.com/kaggeforlag/)

Har du lyst til å si noe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bittelitt magi.

Jeg tror på lyset, livet, kjærligheten og

Følg meg       nicolapaulukat

Copyright Nicola Paulukat 2019